Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar. Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar.

Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar.

Parkweg 4, Deventer

Energielabel
Energielabel C
Locatie
Deventer, OV
Woon- en perceeloppervlakte
542m2 - 1.752 m2
Bouwjaar
1924
Slaapkamers
8
Makelaar
Drieklomp Makelaars en Rentmeesters
Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar. Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar. Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar. Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar. Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar. Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar. Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar.

Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar. Bent u de gelukkige bewoner die dit bijzondere eeuwfeest mag gaan vieren?

De villa ligt op een oude vestingwal en wordt omarmd door parken en waterlopen. Eeuwen geleden was deze hoger gelegen plek gereserveerd voor legerofficieren. Zo’n 100 jaar terug vestigden zich er de eerste notabelen en industriëlen. Niet voor niets: de percelen - dicht bij de uitgestrekte uiterwaarden van de IJssel - waren en zijn buitengewoon royaal en gewild.

Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar.

Thuiskomen langs de IJssel. Vanaf de kade draait u de Parkweg in. Via de automatisch opengaande toegangspoort rijdt u door het grind de royale parkeerplaats op. ’s Avonds markeren subtiele lichtjes het pad en zijn de bomen sprookjesachtig verlicht. Overdag heeft u keuze uit verschillende terrassen. Onder de lommerrijke esdoorn, op de Amerikaans aandoende veranda, op het bordes of op de vlonder bij de zwemvijver met naar sfeer aan te passen verlichting, ‘Overal voelt het net even anders maar overal voelt het goed’, vertellen de huidige bewoners. Stapstenen leiden over en langs de vijvers. Er zijn olijfboompjes, rozenperken, waterlelies, en kruidenrijke borders.

Het huis is de afgelopen vijf jaar getransformeerd van kantoor naar een eigentijdse, luxueuze woonvilla, van alle gemakken voorzien. De bewoners hebben daarbij geen enkele concessie gedaan om de oorspronkelijk uitstraling van het huis terug te brengen en zelfs uit te lichten. Zo is ook het leistenen dak volledig vernieuwd. De vloer in de hal – oud eiken categorie 1 – is, net als de klassieke houten schouw, in ere hersteld. Om de zon te weren kwamen de markiezen terug en is gekozen voor een stijlvolle, diepblauwe kleur. Zonnepanelen op het groene dak, een warmtepomp boiler en een laadpaal ten behoeve van een elektrische auto zorgen voor een duurzaam karakter. Het bloembed met lavastenen en een natuurlijke swimming pond dragen bij aan de biodiversiteit.

Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar. Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar. Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar. Deze sfeervolle, monumentale stadsvilla bestaat in 2024 honderd jaar.