Aan de doorgaande weg van Uddel naar Garderen ligt in het mid- den van de Veluwe aan het Uddelermeer Buitenplaats Het Loo. 

De historie van de locatie gaat 100 jaar terug. Koningin Wilhelmina ver- toefde graag in deze omgeving en als eigenaresse van Kroondomein Het Loo gaf zij opdracht een theehuis en een koetshuis te bouwen. 

In 1923 was het zover en wat leuk is dat het oorspronkelijke Koetshuis er nog steeds staat! Helaas is het theehuis door twee verwoestende branden niet het origineel, maar opnieuw gebouwd. Jarenlang hebben diverse mensen het theehuis geëxploiteerd en toen Gert en Jan Andries van de Boterlap Groep zagen dat het Koninklijk Huis de pacht van het etablissement aanbood bedachten ze zich geen moment. 

De tand des tijds had enigszins toegeslagen, het interieur was verou- derd en door Corona waren meerdere investeringen uitgesteld. Maar toch werd er een uitgebreid plan opgezet waarbij niet alleen de gebou- wen, maar ook de terrassen en het terrein eromheen rigoureus aan- gepakt werden. Op niets is bezuinigd en het resultaat is verbluffend. Hoofdzakelijk plaatselijke bedrijven hebben in een recordtempo ervoor gezorgd dat alles tot in detail is afgewerkt. Een interieur styliste zet- te de puntjes op de i en na korte toespraken van de Rentmeester van het Kroondomein Het Loo (Arno Willems) én de Commissaris van de Koning (John Berends) werd ‘het theehuis’ heropend en schitterde de schoonheid van Buitenplaats Het Loo de eerste honderden mensen te- gemoet. 

De grandeur van weleer herleeft en zowel het interieur van het rietge- dekte pand en het buitengebied is voor de komende decennia gewaar- borgd. Een heerlijk, ruime en comfortabele uitspanning waar je van ‘s morgens tot ‘s avonds meer dan welkom bent. Een compleet nieuw elan met een Koninklijk tintje. 

Een open haard mag natuurlijk niet ontbreken, omringd met klassie- ke meubels, vloerkleden en schemerlampen. Aan de wanden hangen diverse jachttrofeeën en authentieke afbeeldingen van de Koninklijke Familie, want de historie moet bewaard blijven. 

Het Koetshuis is nog authentiek en heeft in het geheel een eigen func- tie. Voor kleinere feesten en partijen is het gebouw uitermate goed geschikt en de eerste evenementen hebben er plaatsgevonden. Met eigen voorzieningen kun je geheel privé een intiem feestje organiseren. 

Aan de achterzijde van het hoofdgebouw wordt de laatste hand gelegd aan het Jachthuis, net iets groter dan het Koetshuis en dankzij de eigen bar ook af te huren voor feesten en partijen. 

Maar de horeca ondernemers pur sang zijn nog lang niet klaar met de vele mogelijkheden die deze locatie biedt. 

Door de enorme toeloop van gasten zijn zij ervan overtuigd dat het hele jaar door er grote behoefte is om in deze omgeving een heerlijke uit- spanning te bieden met een grote speeltuin voor de kinderen. De par- keerplaatsen zijn ruim, ook daarbij is aan mindervalide mensen gedacht en staan er laadpalen voor auto’s én fietsen. Rondom zijn er terrassen en overal is er bediening. Al dan niet overdekt kun je nagenoeg het hele jaar buiten zitten en de prachtig aangelegde tuin en fontein zijn een lust voor het oog. 

Iedere 6 tot 8 weken is er een evenement en we zijn er trots op dat de lancering van Nicole’s Blad ook bij ons plaatsvindt. Half oktober vinden er Wilddagen plaats en in december zullen wij compleet ondergedom- peld worden in Winter Wonderland. Zo kunnen we extra genieten van ons eerste jaar aan het Uddelermeer. Wilt u op de hoogte blijven van Buitenplaats Het Loo? Volg dan onze socials op Facebook & Instagram.